П'ять геніальних винаходів для кулінарів
Кулинарное искусство появилось вместе с человечеством, ведь, чтобы правильно зажарить мясо на костре, тоже нужны умения. Важные же приспособления, которые мы используем и в особенных случаях, и в повседневной жизни, - намного позже, каждый в свое время. Но они настолько прочно вошли в нашу жизнь, что просто трудно представить, как наши прародственники без них обходились. Мы подготовили пять интересных и действительно гениальных изобретений:
1. Ніж. Такий кухонний девайс майже того ж віку, що і людство. Але перші ножі виготовлялися з тесаного кремнію. Ними було досить складно користуватися, тому з появою металу в 2500 році до н. е. лезо стало набагато гостріше і набуло більш чітку форму. Сьогодні ножа – основне пристосування на нашій кухні.
2. Ложка. Важко сказати, коли саме вона з'явилася, але точно набагато пізніше ножа. Спочатку їх виготовляли з дерева, шкаралупи горіха або маленьких ракушок. Сучасний варіант став доступний тільки в 18-му столітті.
3. Скалка. Досить старе по своїй історії пристосування. Ще етруски (стародавня цивілізація) їх застосовували більш трьох тисяч років тому, виготовляючи качалку з каменю. І тільки в 19-тому столітті Джон Рід винайшов звичну для нас качалку з двома ручками.
4. Терка. Більше жодному девайсу не вдається добитися такого подрібнення продуктів. А адже якби не француз Франсуа Буйер, що жив в 16-му столітті, її б просто не було.
5. Паперові рушники. На перший погляд таке винахід здається не дуже важливим, але коли потрібно швидко витерти руки або кава розлилася, незамінніше їх немає.
- Харчові барвники: види та особливостіТільки уявіть собі, наскільки одноманітними були б десерти без використання барвниківПовна версія статті
- Марципан – аптечне зілля! А ви знали про це?Прикраса тортів – окрема частина кондитерської науки, вимагає півкіло фантазії, двісті грам досвіду, хоча б дрібку таланту.Повна версія статті