Продавець Интернет-магазин "Повар, пекарь и кондитер" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
6260 відгуків
Акционные товары со скидками, успейте купить!Смотреть скидки
+380 (97) 099-39-30
+380 (66) 402-99-39
+380 (93) 698-01-11
Інтернет магазин "Повар, пекар та кондитер"

Харчові барвники: види та особливості

Харчові барвники: види та особливості

Втім, додавання крему або тесту кольору використовувалося ще кілька століть тому. Правда, з цією метою застосовувалися доступні на той час натуральні барвники – сік вишні, буряків, чорниці, куркума, щавель.  Сьогодні різноманітність барвників істотно розширилося, адже виробники пропонують широкий асортимент синтетичних матеріалів, що дають ще більше можливостей для кондитерів.

Якщо порівнювати натуральні барвники з синтетичними, то серед головних достоїнств перше – доведена їх безпечність для здоров'я. Але у них є і свій недолік – при взаємодії з повітрям або компонентами кондитерського виробу вони змінюють свій відтінок.  До того ж розрахувати необхідну кількість соку досить важко.

При виготовленні синтетичних барвників використовуються тільки дозволені пігменти, тому сміливо можна стверджувати, що вони нічим не поступаються в плані безпеки натуральним. Їх перевага в   широкій колірній гамі  і можливості застосування, адже вони випускаються  в різних консистенциях (сухі, рідкі, гелевидні).

Сухі барвники, як правило, наносяться на поверхню виробу   у сухому вигляді або ж змішуються з кремом, але перед цим розчиняються у воді.  Рідкі і гелевидні – повністю готові до застосування.  

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner