Марципан – аптечне зілля! А ви знали про це?
Прикраса тортів – окрема частина кондитерської науки, вимагає півкіло фантазії, двісті грам досвіду, хоча б дрібку таланту. Ну, а якщо серйозно, то для оформлення кондитерських виробів обов'язково потрібні спеціальні матеріали. Один з таких марципан - паста на основі цукру і мигдальної муки.
Исотрия марципана удивительная, ведь такое лакомство изготовлялось в Европе еще в средние века. Существует легенда, что его автором был один из помощников аптекаря по имени Март в Таллиннской Ратушной аптеке. Ему пришлось вместо мастера готовить снадобье для члена городского совета, а, учитывая то, что его нужно было пробовать самому, смышленый парень подмешал туда вкусные ингредиенты, которые, кстати, вылечили пациента. Случилось такое событие в 1422 году, и с тех пор несколько веков подряд сладость специально изготовлялась работниками аптеки. Её даже называли «Мартовским хлебом».
З часом марципан плавно завоював не тільки медицину, але і кондитерське мистецтво. Суттєво посприяв цьому кондитер з Талліна Лоренц Кавизель, який одним з перших почав створювати з цієї солодкої пасти фігурки. Сьогодні ж марципан популярний і любимо, оскільки дозволяє створювати справжні шедеври легко і невимушено.
На замітку: як не дивно, але марципан дійсно корисний для здоров'я, адже він стимулює роботу клітин мозку за рахунок наявності в його складі лецитину.
- Харчові барвники: види та особливостіТільки уявіть собі, наскільки одноманітними були б десерти без використання барвниківПовна версія статті
- Четыре преимущества посуды BergHOFFКаким бы искусным не был повар, без посуды у него не получится приготовить практически ни одно блюдоПовна версія статті