Папір для випічки – не так проста, як здається

Сегодня трудно представить себе и профессионала, и любителя, который бы не использовал её при приготовлении сладостей. Действительно, пекарская бумага – это один из «волшебных» ингредиентов для успешного приготовления не только тортов, но и конфет или шоколада. Основное её предназначение – предохранение противеня или формы от прилипания теста. Кроме того, бумага для выпечки еще и сокращает время, необходимое для очищения кухонной утвари.
Бумагой для выпечки называют несколько материалов:
- креслярську кальку, що вважається найменш міцною і функціональною, тому використовується рідко. При випіканні вона часто прилипає до тесту, особливо бисквитному, а також може розсипатися на фрагменти. Допускається застосовувати її при випіканні дріжджових або пісочних виробів, обов'язково змащуючи перед цим жирів;
- більш практичний – звичайний пергамент, який найчастіше буває коричневого кольору. Він досить міцний, витримує високі температури і добре вбирає жир;
- часто використовувані пергамент з силіконовим покриттям, що легко відділяється від готової випічки, тому може використовуватися навіть для бісквітного тіста.
- окремий тип – силіконова папір, що на відміну від пергаменту має більш товстий шар силікону.
Вибираючи один з варіантів, потрібно ретельно визначитися, для чого папір буде використовуватися., а ще краще – підібрати універсальний вид, адже ніхто не знає, який тортик захочеться спекти завтра.
- Харчові барвники: види та особливостіТільки уявіть собі, наскільки одноманітними були б десерти без використання барвниківПовна версія статті
- Марципан – аптечне зілля! А ви знали про це?Прикраса тортів – окрема частина кондитерської науки, вимагає півкіло фантазії, двісті грам досвіду, хоча б дрібку таланту.Повна версія статті