Удивительные возможности декорирования десертов с трансферами для шоколада
Кондитерское искусство настолько быстро движется вперед, что всегда быть в курсе новинок просто невозможно. Фантазия настоящих художников-кондитеров кажется безграничной, и в чем-то это действительно так. Чего только стоят трансферы для шоколада, с помощью которых даже обычный десерт превратится в настоящее произведение искусства.
Трансфери - це такі своєрідні переказні аркуші, на яких тонким шаром нанесено зображення харчовими фарбами. Малюнок може бути у вигляді візерунка, абстракції, написи. Контактуючи з гарячим шоколадом, зображення переноситься на десерт. Таке оформлення може виконати і професіонал, і новачок, а декор десерту вийде дуже вправним.
Техніка використання трансферів більш ніж проста. Досить розтопити білий, чорний чи молочний шоколад і шпателем нанести його поверх листа з малюнком. Почекати, поки він застигне (для цього потрібно близько години) і розрізати на потрібні шматки. Зняттям плівки виходять оформлені шматочки шоколаду необхідної форми і розміру. Якщо планується декорування торта або створення особливої форми, трансфер з шоколадом можна використовувати як тільки він трохи кристалізується – приблизно через три-чотири хвилини.
- Харчові барвники: види та особливостіТільки уявіть собі, наскільки одноманітними були б десерти без використання барвниківПовна версія статті
- Марципан – аптечне зілля! А ви знали про це?Прикраса тортів – окрема частина кондитерської науки, вимагає півкіло фантазії, двісті грам досвіду, хоча б дрібку таланту.Повна версія статті