Поговоримо про macarons

Про створення цього чудового десерту ходить безліч легенд. Не багато хто знає, що своїм походженням макаронів «зобов'язаний» не французам, а італійцям. У середньовічних рецептах, це тістечко з мигдального горіха ще не було розділене на дві половинки, як це прийнято в наш час.
Важливо не плутати назву макаронів (macaron) макарун (macaroon),оскільки останнє є американським кокосовим печивом, лише трохи схожим у технології приготування.
Є відомості, що вперше це десерт був створений в 791 році в монастирі поблизу Кормери, також його подавали у Версалі до королівського столу з 1682 року до часів Людовика XVI та Марії-Антуанетти. Інші джерела стверджують, що макаронів пекли в жіночому монастирі міста Нансі. Черниці не вживали в їжу м'ясо, тому вони готували різноманітні кондитерські вироби з мигдалю та інших видів горіхів.
У 1830р макаронів стали ділити на дві половинки і склеювати пором. На початку ХХ століття французький кондитер П'єр Дефонтен подорожуючи по Швейцарії, знаходить для себе крем з вершків і шоколаду і придумує склеювати їм половинки мигдальні печива. З плином часу начинки стають більш різноманітними від фруктових і ягідних до екзотичних і квіткових.
Свою популярність макаронів знайшов у Латинському кварталі Парижа, а кондитерський дім Laduree зробив його своєю візитною карткою, перетворивши в популярний паризький делікатес.
Пізніше, відомий кондитер-віртуоз П'єр Ерме (PierreHermé) звів макаронс на новий рівень смакового сприйняття, використовуючи в начинках несподівані інгредієнти і поєднання: праліне з фундука, фісташка-вишня,рожева вода - пелюстки троянди, малина-болгарський перець, полуниця-васабі, білий трюфель і навіть чорна ікра...Спробувати макаронів це не просто з'їсти ласощі, а пережити справжнє ні з чим не порівнянне гастрономічне задоволення.
Маленьке, зазвичай 3,5 см в діаметрі, мигдальне тістечко підкорило серця гурманів усього світу. Поласувати макаронів можна у кондитерській, кафе або булочної його навіть продають у французькому mcdonald's. А ще можна спробувати створити це кондитерський шедевр у себе вдома. Інгредієнтів знадобиться зовсім небагато: яйця, цукор і мигдальна борошно. У господарок часто виникає питання - де купити мигдалеву борошно? Варіант перший: можна очистити і змолоти мигдальний горіх або мигдальні пластівці самим, правда заняття це не дуже приємне і займає багато часу, та й результат не завжди радує, помел виходить великим, борошно стає вологою і погано просіюється. Другий варіант набагато простіше-ви можете швидко і просто купити мигдалеву борошно в нашому інтернет-магазині "Кухар, пекар та кондитер", тим самим заощаджуючи свій час і нерви. Ми пропонуємо якісне борошно німецького виробника, ця мигдальний пудра відрізняється тонким помелом і насиченим ароматом мигдалевого горіха. Використовуючи якісні інгредієнти, ви отримаєте ідеальний макаронів. Потім потрібно вибрати начинку: чорний, молочний, білий шоколад, збиті вершки, конфітюр, желе, вершковий крем... Залишається тільки упакувати тістечко в коробку для макаронс, зав'язати стрічкою і все - шедевр готовий.У виробництві кондитерських виробів немає меж - сміливо творіть і експериментуйте!
- Харчові барвники: види та особливостіТільки уявіть собі, наскільки одноманітними були б десерти без використання барвниківПовна версія статті
- Марципан – аптечне зілля! А ви знали про це?Прикраса тортів – окрема частина кондитерської науки, вимагає півкіло фантазії, двісті грам досвіду, хоча б дрібку таланту.Повна версія статті