Металева форма для випічки: вибираємо за всіма правилами
Погодьтеся, що якою буде випічка, багато в чому залежить від використаної форми. Сьогодні серед розмаїття матеріалів, з яких вона виготовляється (скла, силікону, кераміки), так само популярною залишається традиційний варіант – металевий. І в цьому немає нічого дивного, оскільки він проявив себе як довговічний, стійкий до ударів і механічного впливу, чудово тримає потрібну температуру, дозволяючи тесту досягати тієї висоти і консистенції, що потрібно.
Металеві форми, як, втім, і інші виготовляються в різних варіантах, кожен з яких використовується для окремого виду кондитерських виробів:
- круглі – традиційно застосовуються для випікання коржів для торта;
- з діркою посередині – для кексу;
- фігурні – дозволяють зробити випічку певної форми;
- міні-формочки для капкейків;
- з хвилястими краями – для красивого оформлення та створення ефектного вигляду;
- роз'ємна – для більш легкого виймання коржів.
Вибрати правильну металеву форму не дуже важко, оскільки особливих вимог до неї немає. Важливо звернути увагу на те, щоб вона не була пофарбована в яскравий колір, адже частинки фарби можуть потрапити в випічку. Також варто подивитися, рівні її краї та дно, оскільки і це вплине на якість кондитерських виробів.
Ну, а щоб спростити вибір, варто звернутися в магазин кондитерських приладдя з відмінною репутацією, отримавши там ідеальну форму для майбутнього кулінарного шедевра.
- Харчові барвники: види та особливостіТільки уявіть собі, наскільки одноманітними були б десерти без використання барвниківПовна версія статті
- Марципан – аптечне зілля! А ви знали про це?Прикраса тортів – окрема частина кондитерської науки, вимагає півкіло фантазії, двісті грам досвіду, хоча б дрібку таланту.Повна версія статті