Имбирное печенье – самое время приобрести формы для его выпечки

Казалось бы, еще совсем недавно нас согревали солнечные лучи, а уже скоро можно будет наслаждаться снегом, Новым годом и Рождеством, вдыхая приятный цитрусовый аромат, и развешивая на елку вкуснейшее имбирное печенье. Некогда бывший символом зимних праздников только в Европе и Америке, он стал популярным и в нашей стране.
Історія імбирного печива починається дуже давно. Спочатку, привезений корінь цієї спеції був доступний лише багатим , але розвиток мореплавання дозволило використовувати його практично всім. Деякі історики стверджують, що першими його випекли англійські ченці ще в 11 столітті, а саме монах Патрік, що замішуючи тісто, додав до нього цю дивовижну спецію. Надавши йому форму фігурок ангелів, святих і хрестів, чим потішив весь монастир. А сам настоятель запропонував прикрасити таким печивом різдвяну ялинку.
Звичайно, перше імбирне печиво мало неідеальну форму, але було дуже смачним, а головне – радувало своїм цікавим ароматом всі свята. Сьогодні, щоб створити пряникового чоловічка, ангелів, будиночків і безліч інших фігурок, якими можна не тільки прикрасити ялинку, але і подарувати їх близькій людині, достатньо купити форму в спеціалізованому магазині. І саме зараз найкращий час, щоб задуматися про такому потрібному придбання, що допоможе створити по-справжньому святковий настрій.
- Харчові барвники: види та особливостіТільки уявіть собі, наскільки одноманітними були б десерти без використання барвниківПовна версія статті
- Марципан – аптечне зілля! А ви знали про це?Прикраса тортів – окрема частина кондитерської науки, вимагає півкіло фантазії, двісті грам досвіду, хоча б дрібку таланту.Повна версія статті