Три секрета выбора формы для выпечки
Сегодня производители предлагают настолько широкий ассортимент такой продукции, что иногда подобрать правильный вариант не всегда легко. Впрочем, знание чрех секретов поможет выполнить весь процесс наилучшим образом.
Секрет первый – определиться с предназначением формы
Якщо вона призначена для печива, кексів, вафель, тобто виробів, що випікаються по кілька штук, то відповідно потрібно підбирати фому з кількома відділеннями, щоб швидше виконати цей процес.
Секрет другий – спосіб приготування
Торти та інші солодощі можна готувати не тільки в духовці, але і в мікрохвильовій печі, а також мультиварці. Саме від варіанта техніки залежить, якою повинна бути форма. Варто запам'ятати, що для мікрохвильовки не підходять металеві, а скляні, керамічні та алюмінієві не можна ставити на відкритий вогонь.
Секрет третій – правильно підібраний матеріал
В асортименті форм для випічки є кілька їх типів:
- скляні;
- силіконові;
- металеві;
- керамічні.
Всі вони мають різну ступінь нагрівання та характеристики. Наприклад, силіконові прості й зручні у використанні, не займають багато місця на кухні і не пригорають. Бляшані (металеві) форми не іржавіють і служать дуже довго, але атипригарный ефект у них трохи нижче, тому їх використання вимагає застосування пергаменту для випічки. Скляні і керамічні – трохи дорожче інших, вони чудово прогріваються, а також можуть використовуватися для запікання м'ясних і рибних страв.
- Харчові барвники: види та особливостіТільки уявіть собі, наскільки одноманітними були б десерти без використання барвниківПовна версія статті
- Марципан – аптечне зілля! А ви знали про це?Прикраса тортів – окрема частина кондитерської науки, вимагає півкіло фантазії, двісті грам досвіду, хоча б дрібку таланту.Повна версія статті