Мистецтво в деталях – вайнери для мастики
Але це зовсім не так, адже з допомогою вайнерів, тобто спеціальних силіконових форм кулінарію можна перетворити в справжнє мистецтво. Створені за їх допомогою листя або пелюстки квітів буде навіть важко відрізнити від справжніх, а оформлений таким способом торт здивує своєю оригінальністю і незвичністю.
Використовувати вайнери для мастики більш ніж просто – з цим зможе впоратися і професіонал-кондитер, і новачок в цьому питанні. Головне – дотримати послідовність виконання процесу:
- перед закладкою матеріалу форми потрібно ретельно перевірити їх чистоту, а при необхідності промити;
- для отримання бажаної форми спочатку потрібно вручну або за допомогою молдова вирізати з мастики пелюстка або квітка, тонко розкачати його, покласти на одну частину вайнера, прикрити другою частиною і притиснути. Якщо отриманий результат не влаштує – можна знову розкачати мастику й трохи почекати, щоб вона підсохла – з підсохлим матеріалом значно легше працювати.
Використання вайнерів для мастики при оформленні тортів, кексів та інших кондитерських виробів дозволяє дуже точно передати текстуру і найдрібніші деталі квітів, рослин, метеликів і будь-яких інших виробів. До того ж такі форми дають можливість створювати шедеври навіть тим, хто ще не має особливо досвіду в кондитерській сфері, але хоче стати одним з тих, хто дарує прекрасне оточуючим.
- Харчові барвники: види та особливостіТільки уявіть собі, наскільки одноманітними були б десерти без використання барвниківПовна версія статті
- Марципан – аптечне зілля! А ви знали про це?Прикраса тортів – окрема частина кондитерської науки, вимагає півкіло фантазії, двісті грам досвіду, хоча б дрібку таланту.Повна версія статті