Турки для кави
Який же ранок може бути добрим без чашки свіжозвареної кави. мозку тільки прокидається, а з мідної турки вже надходить сигнал як ароматна кава, що час прокидатися й зустрічати новий день. Інтернет рясніє різними рецептами приготування кави. У Туреччині мідну турку ставлять на гарячий пісок і повільно доводять до готовності. Але ми міські жителі та використовуємо газові або електроплити. Тому дуже зручно готувати каву в мідній турці на будь-якій плиті. Приготування ранкової кави в джезві заспокоює й перетворюється на частину щоденного ритуалу. Адже для вдалого створення нашого улюбленого напою потрібно стежити, щоб вода не закипала, а просто підіймалася вгору та перетворилася на пінну шапочку. Так потрібно повторити кілька разів залежно від помелу зерен кави та самого розміру джези. Переваги мідної турки в тому, що мідь добре розподіляє та зберігає тепло. Розмір теж має значення. Звичайно ж, краще готувати каву в турці маленького розміру, тому що напій виходить насиченішим і ароматнішим. Ну, а якщо у вас велика сім'я, то, звісно ж, краще брати турку об'ємну. Бла зараз є найгучніший вибір різних мідних турок: і з малюнками, і просто гладкі, всілякі обсяги та з різним декором ручок.