Продавець Интернет-магазин "Повар, пекарь и кондитер" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
5813 відгуків
Акционные товары со скидками, успейте купить!Смотреть скидки

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (97) 099-39-30
+380 (66) 402-99-39
+380 (93) 698-01-11
Інтернет магазин "Повар, пекар та кондитер"

Харчові барвники: види та особливості

Харчові барвники: види та особливості

Втім, додавання крему або тесту кольору використовувалося ще кілька століть тому. Правда, з цією метою застосовувалися доступні на той час натуральні барвники – сік вишні, буряків, чорниці, куркума, щавель.  Сьогодні різноманітність барвників істотно розширилося, адже виробники пропонують широкий асортимент синтетичних матеріалів, що дають ще більше можливостей для кондитерів.

Якщо порівнювати натуральні барвники з синтетичними, то серед головних достоїнств перше – доведена їх безпечність для здоров'я. Але у них є і свій недолік – при взаємодії з повітрям або компонентами кондитерського виробу вони змінюють свій відтінок.  До того ж розрахувати необхідну кількість соку досить важко.

При виготовленні синтетичних барвників використовуються тільки дозволені пігменти, тому сміливо можна стверджувати, що вони нічим не поступаються в плані безпеки натуральним. Їх перевага в   широкій колірній гамі  і можливості застосування, адже вони випускаються  в різних консистенциях (сухі, рідкі, гелевидні).

Сухі барвники, як правило, наносяться на поверхню виробу   у сухому вигляді або ж змішуються з кремом, але перед цим розчиняються у воді.  Рідкі і гелевидні – повністю готові до застосування.  

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner